Nuc
Plante Medicinale
Juglans regia
Este un arbore viguros care creste spontan in paduri, poiene; este cultivat in curti, gradini, livezi, vii, pe marginea drumurilor.
In dermatologie si cosmetica se folosesc de la nuc frunzele si pericarpul fructelor.
Se utilizeaza sub forma de decoct, tinctura sau infuzie.Principiile active pe care le contine actioneaza bactericid, bacteriostatic, astringent, cicatrizant, antimicotic, antisudoral.