Soc

Plante Medicinale

Sambucus nigra

soculArbust ce creste in flora spontana, in zona de campie, pana in zona premontana.
In dermatologie si cosmetica de la soc se folosesc florile (Flores Sambuci), recoltate cand 75% din flori sunt inflorite. Inflorirea are loc in lunile mai-iulie.
Compozitia chimica: florile contin ulei volatil ( 0,03), rutozid ( 3 % ), etil-izobutil si izoamil amine, B,D-glicozizi ai acizilor cafeic, ferulic, zaharuri, mucilagii, vitamina C, etc.
Prin actiunea antiseptica, calmanta,  florile de soc se utilizeaza in dermato-cosmetica sub forma de infuzie, decoct sau extract.

Adaugă comentariu


Codul de securitate Actualizează

Căutați soluții?

Introduceți simptomele dumneavoastră